fredag 27. juni 2014

Rett på barnehageplass?


Vi har fått et spørsmål fra Lillchr på twitter: «Jeg har aldri gått i barnehage, og synes Kampen Bondebarnehage ser så fantastisk ut. Kan jeg kreve å ta igjen det tapte nå?».

Hei Lillchr!

Gratulerer med et veldig godt spørsmål. Bondebarnehage på Kampen er noe av det koseligste vi har hørt.

I følge barnehageloven (paragraf 8, andre ledd) har kommunen plikt til å tilby plass i barnehage til barn under opplæringspliktig alder som er bosatt i kommunen. Barn over opplæringspliktig alder er altså ikke nevnt. Her MÅ det finnes et smutthull i loven, selv om vi ikke har noe konkret å vise til ennå. Det ville være for ille om du ikke har krav på iallfall et par uker i barnehage slik situasjonen din er. Noe annet er vel sant å si litt urettferdig? Det er også viktig å huske at man kan kreve hva man vil uansett hva man har rett på. Vi kan for eksempel kreve å få statlig støtte til å drive denne bloggen, men det vil ikke si at vi får det.

Det finnes også andre mulige løsninger. Hva å alliere deg med en hjemmeværende mor eller far, og overta plassen deres barn har krav på? Eller så kan bli venn med en antivaksineperson, og låne plassen når ungen ligger hjemme med kikhoste et par uker til høsten? Vi tror nemlig et par uker er nok. Du må huske at barnehager er fulle av barn, og de kan bli ganske slitsomme i lengden.


Hilsen Mari og Marit

1 kommentar:

  1. Føler at jeg må hive inn en kommentar her, for hva med å få sommerjobb i barnehagen? Du kan jo bare leke at du jobber!

    SvarSlett