fredag 4. juli 2014

Smalltalk


Vi har fått et spørsmål fra Øystein på twitter:

«Hei #mogmråd

Jeg suger på smalltalk. Hva kan jeg gjøre for å klare meg bedre i sosiale settinger?»


Hei Øystein!

Her må vi først tolke hva du mener med «klare meg bedre i sosiale settinger». For hva er egentlig målet? Vi har listet opp noen plausible mål og mulige løsninger.

  • Smalltalk for å komme overens med kolleger. Her er såkalt «speiling» et godt virkemiddel. Klaging er et vanlig tema, og da må du ikke finne på å si «det kommer til å ordne seg». Har kollegaen din migrene, har du det også. Synes kollegaen din det er kjedelig å klippe gresset, synes du det samme. Instant bonding.
  • Smalltalk for å få venner. Drit i det, ellers kan du få kjedelige venner. Vi anbefaler å velge venner ut fra hvem som sier gøyale ting, og takler at det blir litt stille innimellom i stedet for å snakke om noe døllt.
  • Smalltalk i familieselskap. Dette kommer man sannsynligvis ikke utenom, så her er det best å bare stille masse spørsmål til den andre. En mulighet er å kartlegge hvem som har barn, barnebarn eller dyr på forhånd. Hvis du får dem til å snakke om dette vil du sannsynligvis slippe å snakke selv.
  • Smalltalk for smalltalkens skyld. Drit i det. Hold deg unna sosiale situasjoner. Ha et pledd eller en pose (papir, ikke plastikk!) over hodet hvis du absolutt MÅ ut. Du har jo egentlig nok venner, har du ikke?


Hilsen Mari og Marit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar