mandag 23. juni 2014

Altfor populær.


Hei dere. 

Vanligvis elsker jeg å jakte på fitte. Men i det siste har det blitt veldig mye. Det har liksom flommet litt over, og jentene har vært veldig lett å be. Dette er visst en gjentagende syklus, og skjer sånn på våren og sommeren. Er det lov å skylde på årstiden? 

Vennlig hilsen Bob HundHei Bob.


Som en generell regel er svaret alltid nei, med mindre det er pollenallergi du lider av, kan du ikke skylde på årstiden. 
Men her mistenker vi at det egentlige spørsmålet ditt ikke er det du stiller, men mer: "Hva er det egentlig jeg driver med her i livet?", og det er heldigvis den type problemstillinger vi er eksperter på.


Du velger å bruke metaforen "jakte", og vi skal være greie å følge opp så vi er sikre på at du forstår hva vi sier.
O-fagsbøkene er klare på at de som bor i jordbrukssamfunn kun driver med jakt for å vise at de er sterke og har stort kjønnsorgan, altså som et statussymbol. Likevel kan man dra nytte av byttet sitt, og her bør du stille deg selv noen kontrollspørsmål: Kaster du fangsten tilbake i vannet? Selger du pelsverket eller spiser kjøttet? Eller bare dreper du og kaster? Hvis du innser at det du driver med ikke er økologisk bærekraftig, og ha gjerne den hvite manns behandling av drontefuglen friskt i minne her, har du alltids den muligheten å få deg en annen og kulere hobby; frimerkesamling, ishockey, matlaging eller bare helt vanlig runking, evt til et maleri du syns er fint. Har du forresten prøvd UNO? Det er et gøyalt spill.

Du sier at det har blitt litt mye, fordi det flommer over av byttedyr. Vel. Hvis man syns det er kjedelig å jakte på hare fordi det er så mye av den, er det vanlig å gå over til noe mer utfordrende istedenfor å klage. Kanskje enhjørninger vært noe for deg?


Hilsen Marit og Mari


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar